IVÖ träffen 2013


Så var den 12:e Ivöträffen till ända. Lite färre deltagare detta år. Kan det bero på att några blev avskräckta på grund av lite regnande. Sammanfattningsvis kan man säga att visst var det regn, men turligt nog mest om natten.
Dagtid mest sol och lagom varmt. Ingen frös ingen svettades, kan det bli bättre. 

Fredagens långbord var nog det längsta vi haft hitintills. Potatis och sill vilket är gottigottgott. Ej att förglömma den lilla nubben därtill. Och givetvis de fina snappsvisorna som deltagarna sjöng med jluva stämmor. Till detta de fina jordgubbarna med lite grädde, mumsfilibabba.

Fredagens långbord var i solsken och värme. Senare på nattkröken kom grillkorven fram som klubben sedvanligt bjöd alla deltagarna på.

Lördagens förmiddag kördes en mc runda in till Åhus hamn. För att beskåda Night Eagles från Kristianstad som anordnar en årlig MC kortege. Här var det motorcyklar av alla de slag.
Efter detta fortsatte vi vår egen runda ut på landet.
I Kristianstad avvek några för att hinna tillbaka till Whiskyprovningen som Dan Gudmundsson anordnar.
Denna gång var det japansk whisky, jodå de kan göra god och fin whisky vilket deltagarna i provningen fick smaka på.
I år var det ingen tipsrunda men däremot en frågequiz, där deltagarna fick sig indelade i lag och tävlade mot varandra. Vinnarna i de olika omgångarna fick flytande priser. Var även pris till förlorarna.
Nu gick merparten och snyggade till sig för den gemensamma middagen på lördagskvällen.
Mycket god buffé. Men för det priset vi betalade kunde gott en dricka ingå.
Nåväl alla blev mätta ändå. Utan vår eminente diskjockey hade inte kvällen blivit så bra. Han är fenomenal på att dra igång en fest. Alla sjunger och klappar händer. Själv säger han att han ser fram emot Ivöträffen varje år, för att vi håller igång och är väldigt dansanta. (Många fina ord här).
Under middagen kom det ett riktigt ösregn. Men vadå, vi var under tak allesammans. Utom rökarna som fick gå ut i regnet för att stilla sitt begär efter den farliga drogen NIKOTIN.
Bättre med ett glas öl, det är en gudadryck.......Eller??
Natten till söndagen kom det ytterliggare lite regn, men söndasförmiddagen var i solsken. Flertalet lämnade träffen runt middagstid.
Vill tacka alla deltagare som gjorde denna träff. Utan er ingen träff. ( En klycha som alla säger men som faktiskt är sann)

Text och foto: Banno

Dubbelklicka på ”Photo” sedan kan du bläddra uppe till höger